Dit betekent de bieb voor mij:

De bibliotheek is er voor iedereen. Ook voor de allerkleinsten. Elias is met zijn 1,5 jaar op afstand de jongste ambassadeur van de Bibliotheek. Zijn moeder Rosalie: ‘De bieb prikkelt je fantasie, daarom komen we er graag. Van prentenboeken tot woordjes leren – hij vindt het prachtig. Elias is al een echt boekenwurmpje!’

 

‘De bibliotheek heb ik altijd een heerlijke plek gevonden’, vertelt Rosalie. ‘Als kind kwam ik er al heel graag, en dat is nog steeds zo. Mijn moeder heeft lezen altijd enorm gestimuleerd. Van Nijntje Pluis, tot Wipneus en Pim tot aan mijn studieboeken. Nu breng ik dat over op mijn eigen kind. Elias vindt het fantastisch in de bibliotheek. Als ik niet uitkijk, neemt hij hele stapels boeken mee! Meestal lenen we prentenboekjes, interactieve boekjes en boekjes die geluid maken. De verhalen verzin ik er dan zelf bij. ’s Ochtends en ’s avonds zit hij met een boekje bij me op schoot. Heerlijk. En hij steekt er ook echt wat van op. Ik merk dat hij heel veel woordjes bijleert.

Als je op vroege leeftijd veel leest, heb je daar je hele leven plezier van. Daar ben ik echt van overtuigd. Al is het maar dat je in je studietijd niet schrikt van al die dikke pillen! Bovendien zijn boeken een bron van inspiratie en fantasie. Kijk, als je alleen de krant zou lezen, dan is de wereld een naargeestige plek. Maar als je je fantasie gebruikt, kan de wereld ook sprookjesachtig mooi zijn. Boeken stimuleren je fantasie en taalvaardigheid. Ook daar heb je in je latere leven alleen maar profijt van. Dat geef ik Elias graag mee.’

Rosalie & Elias Thomassen-Michels

“Van prentenboeken tot woordjes leren hij vindt het prachtig. Elias is al een echt boekenwurmpje!”