Dit betekent de bieb voor mij:

De bieb.
In vele stadia van mijn leven speelde de bieb een rol. Altijd aanwezig, op allerlei manieren. Als kind leende ik boeken, bruin gekaft, in een Verenigingsgebouw en maar lezen. Op de middelbare school werkte ik 1 avond in de week voor 2 gulden per uur als vrijwilliger in de bibliotheek. Als ik voldoende bij elkaar had gespaard wilde ik een brommer kopen. Nooit gekocht, wel gespaard. Later vond ik een administratieve baan, werkte in de uitleen in 3 verschillende bibliotheken. Acties meegemaakt om financiering voor mechanisering rond te krijgen vanwege te hoge werkdruk. Toen werd de POBOB in het leven geroepen en ging ik 4 jaar 2 dagen per week naar Amsterdam, naar de Frederik Müller Akademie. daarnaast werkte ik 20 uur in de bieb. Van administratief werd ik bibliotheektechnisch medewerker in dezelfde bibliotheek. Vervolgens werd ik hoofd, eerst van een kleine bibliotheek en later van een grotere bieb als één van de bibliotheken van een Provinciale Bibliotheek Centrale. Zo’n 20 jaar was de bieb mijn werkgever. Tegenwoordig leen ik boeken etc en volg betrokken het nieuws.

De bieb blijft onmisbaar. Ook in deze tijd!

Rina van Veenendaal, Beek-Ubbergen