Dit betekent de bieb voor mij:

Als kind was de bieb voor mij een onuitputtelijke bron van avonturen. Ik herinner me nog goed de reeks “Dierenverhalen uit de Wildernis” waarin je in elk boekje een dier volgde van geboorte tot dood. Zelfs de titel van een van doe boekjes, “Loki de wolf”, ben ik nooit vergeten.
Later werd het “De Vijf” en “Arendsoog”. En er volgden nog vele, vele andere boeken.

Later als vader ging ik vaak naar de bieb en haalde weer een voorraad voorleesboeken en strips samen met mijn kinderen. Vooral op zondagmiddag in de winter was dat een heerlijk uitje zo met z’n drietjes.

Vandaag de dag ben ik nog steeds lid van de bibliotheek en heb ik vrij recent de digitale boeken en de grote voorraad van graphic novels in de bieb ontdekt. Opnieuw weer veel leesplezier.

Ik hoop nog lang van de bieb te kunnen genieten.

Ron Leunissen Nijmegen