Dit betekent de bieb voor mij:

DE LEUKSTE PLEK VAN DE WERELD
Hallo ik heet Pien en ik ben net 11 jaar geworden. Ik kom precies 8 jaar in de bieb.
HOE ZIJN WE OP HET IDEE GEKOMEN OM NAAR DE BIEB TE GAAN?
Het beste idee van de wereld om toen naar de bieb te gaan: komt  door oma! Zij werkte in de bieb in haar dorpje. Als we naar haar toe gingen had ze altijd leuke voorleesboekjes voor 3 jarigen meegenomen. Dus toen zijn we voor het eerst naar de bieb in Nijmegen gegaan. Mijn eerste boek dat ik heb geleend heet: Tellen met Dotje. HOE GING HET VERDER? Sindsdien gaan we elke vrijdag. We kennen de biebjuffen ook goed. Gingen  we vrijdagsochtends naar de bieb, dan was er bij de kinderafdeling Elly. Gingen we vrijdagsmiddags dan hadden we Margret. De boekjes die we leenden las mama altijd zondagsochtends voor. Toen ik 5,5 jaar was leerde ik mezelf lezen. Elke week namen we ongeveer 15 boeken mee. Ook toen ik zo oud was kreeg ik een zusje. We begonnen al snel met de Boekstart boekjes. Die waren toen net nieuw. We leenden ze op mijn naam. Maar al snel kreeg ze een eigen pasje. In groep 4 deed ik mijn spreekbeurt over de bibliotheek. Wat ik ook leuk vind aan de bieb zijn de extra dingen zoals elk jaar de pietenmiddag die dit jaar helaas niet plaatsvond. Of de voorstellingen van de voorleesdagen, waar ik nu te oud voor ben. Ook leen ik vaak puzzels of tijdschriften of dvd’s. Als ik een ander land ben, ga ik altijd een bieb bezoeken en probeer met behulp van plaatjes te prentenboeken te lezen. Ook heb ik een keer een foto gemaakt voor een soort wedstrijd. Ik had helaas niet gewonnen. Er zijn leuke wedstrijden bij de bieb en ik heb vaker meegedaan met andere wedstrijden. Het is echt altijd leuk bij de bieb. VERBOUWING. Helaas ging Margret weg. Omdat ik nu vrijdagsochtends school heb, zie ik Elly ook niet meer. En wat ook jammer is:  eerst hadden de kinderen een eigen ruimte, maar nu  door de verbouwing niet meer. Ik kom er minder vaak, want ik leen nu dikkere boeken. Maar de muffins die ze nu verkopen zijn heel lekker. WAT BETEKENT DE BIEB VOOR MIJ? De bieb betekent heel veel voor mij. Zonder de bieb zou ik me heel erg vervelen. Want boeken zijn best duur. Dus kunnen we niet alle boeken kopen. Maar ik hou wel heel erg veel van lezen. De bieb is ook de wereld waar avontuur begint. Want als je een boek leest, voelt het net of je een avontuur beleeft. Grote mensen gaan reizen om een ander land te ontdekken. Ik mag nog niet alleen reizen. Maar door een boek te openen reis je ook naar een ander land en het is veel goedkoper. Ik heb in mijn hele leven al 1859 boeken geleend bij de Bieb! Zonder de bieb kan ik veel minder boeken lezen, terwijl ik heel veel van lezen hou! I  LOVE Bieb! EINDE.

P.S. Hieronder vinden jullie een verhaal wat ik gemaakt heb voor Margret toen zij weg ging. (Ik had er plaatjes bijgezet, maar die zie je nu niet.)

Lieve Margret
Jammer dat je weggaat bij bibliotheek Nijmegen.
Je hebt veel betekent voor mij en Pleun.
Die bibliotheek is met jou wel 2 keer leuker dan zonder jou.
Hopelijk zijn er bij die andere bibliotheek ook leuke kindjes.
Ik ga je missen.
Groetjes Pien

Pien Stolp, Nijmegen