Dit betekent de bieb voor mij:

Het eerste dat ik mij kan herinneren dat mijn ouders tegen mij hebben gezegd, is dat lezen heel erg belangrijk en ook superleuk is! Ik was dan ook erg blij dat je als kind gratis boeken mag lenen in de bieb. In die tijd had je ook nog cassettebandjes waarop boeken werden voorgelezen. Later kwam ik er achter dat je er ook kranten en tijdschriften kan lezen, cd’s en dvd’s werden ook uitleenbaar en computers werden ook onderdeel van de bieb. Tijdens mijn studie Cultuurwetenschappen dook ik de groene zaal in om een interessante partituur te zoeken om te analyseren. Toen viel het me ook op hoe tof het is dat er een plek is voor beeldend kunstenaars om te exposeren. En tegenwoordig worden ook lezingen en optredens georganiseerd op deze fijne plek. Eveneens is er een Po√ęziecentrum geopend. De bieb betekent voor mij meerdere dingen door elkaar heen. Herberg van cultureel erfgoed, ontmoetingsplek, voedingsbodem voor jonge generaties en een plek waar je rustig en in stilte kan studeren of bezinnen. Onmisbaar dus!

Noêma Neijboer, Nijmegen