Dit betekent de bieb voor mij:

Als kind leende ik boeken bij wat ik denk een particulier initiatief was nl. bij Den Dolder in de van het Santstraat. Later was er een dependance van de  bieb in het parochiehuis bij de Dominicuskerk. Weer later ging ik naar een grote villa aan de Nassausingel en daarna kwam de bieb in de “Lindenberg” wat nu cultureel centrum is. Daarna de laatste verhuizing naar het huidige pand. Nu mag je de boeken gewoon gaan uitzoeken maar in mijn herinneringen vertelde je bij de balie wat voor een boek je wilde lezen en en dan werd er een stapeltje boeken voor je gezocht.  Later mocht je ze zelf gaan zoeken maar maakte je gebruik van een plankje om aan te geven waar je het boek weer terug gezet moest worden. Kortom vanaf dat ik lezen kon, was ik een trouw lid van bibliotheken. Een leven zonder boeken kan ik me dan ook niet voorstellen!

Marian Verhoeckx-Peters, Nijmegen