Dit betekent de bieb voor mij:

Vanaf het moment dat ik kon lezen, ging ik naar “een” bibliotheek: in mijn kleine Brabantse dorp was dat achterin “het Patronaat” en een initiatief van de nonnen die ook grotendeels het lager onderwijs verzorgden. Ik stond dan al een half uur voordat de deur openging (1x per week) klaar om maar de 1ste te zijn en de meeste keus te hebben!

De 1ste echte Bieb heb ik ook nog meegemaakt in dat dorpje. Daarna overal waar ik/wij woonde(n)bijna altijd lid geweest  van de Openbare Bibliotheek, behalve toen wij in het dorp St Michielsgestel woonden (de gemeente vond een OB niet nodig omdat de (dus alle???) mensen in het dorp rijk genoeg waren om zelf boeken te kopen!

Onze  kinderen werden altijd zo vroeg mogelijk lid gemaakt en ik zie dat nu terug bij mijn kleinkinderen. Momenteel ben ik zelf ook nog vrijwilliger op de OB Gelderland Zuid in Huissen en geef begeleiding aan  mensen bij het verwerven van hun 1ste digitale vaardigheden (Klik en Tik, van Oefenen.nl), en met  het omgaan met de e-overheid, o.a. DigiD gebruik! Mooi om te zien hoe de Openbare Bibliotheken meegaan in de behoeftes en  mogelijkheden in deze tijd en daarop hun aanbod en activiteiten afstemmen!

Maria Geurts Doornenburg