Dit betekent de bieb voor mij:

Wat de bieb betekent? Niets meer of minder dan Luilekkerland! Ik ben een echte book-aholic. Ik word al onrustig als er niet minstens nog twee boeken klaarliggen die ik nog wil lezen. Ik begon als kind in 1954 bij de bibliotheek aan de Schaeck Mathonsingel. Natuurlijk heel wat minder kinderboeken dan tegenwoordig, maar ook toen al: luilekkerland! Er werd gewerkt  met knipkaarten. Daarna kwam (wow!!) locatie De Lindenberg. Nu, zakelijker, maar óók plezierig: de derde locatie. Ik woon in Hatert, ‘naast de deur’ van de dependance. Ik maak grondig gebruik van jullie heerlijke systeem van zelf thuis op de compu bestellen en die dan gaan ophalen. Wat een luxe!

Inmiddels ben ik 70, maar tot in lengte van dagen zal ik blijven genieten van boeken en van uw service. Ik lees zeker een boek per week en heb dus  inmiddels al vele duizenden boeken geleend. Vaak zelfs meer dan ik uiteindelijk besluit uit te lezen, want ik ben kieskeurig geworden. Na ± 40 blz. nog niet boeiend? Wegleggen. Er zijn nog zóveel andere boeken die ik wil lezen!

Inmiddels heeft al dat lezen me geïnspireerd tot zelf schrijven. Ook mijn eigen boek is in de bieb te vinden (‘Hoe wij modern werden. De jaren 50, 60 en 70’) Hoe het leven verder ook loopt: het aller-, allerlaatste waarop ik zou bezuinigen is het lidmaatschap van de bibliotheek!

Jeanette Peters Nijmegen