Dit betekent de bieb voor mij:

Toen we 28 jaar geleden naar Kekerdom verhuisden kwam, als slagroom op de taart, iedere dinsdagmorgen de bibliobus voor de deur. Makkelijker kan het niet voor iemand die letters vreet! Door bezuiniging werd na een paar jaar de bieb geschrapt, maar gelukkig was er 3 km verderop een vestiging.

Iedere vrijdagavond was het feest, als er weer een stapel nieuwe boeken mee naar huis kwam. Tot vorig jaar, toen er een heus Kulturhüs tegenover ons werd gerealiseerd, met, je raadt het al, een bieb! Wat is er heerlijker dan de straat over te steken en te gaan neuzen in nieuwe boeken? Iedere week zijn er wel weer een paar aangevraagde boeken die voor mij binnengekomen zijn. En als ik iets niet kan vinden is er een bibliothecaresse met eindeloos geduld en veel kennis van zaken. Ik ben weer in luilekkerland en lees zoveel ik kan. Houden zo, die bieb in een Kulturhüs, lezen is goud waard en de bieb vertegenwoordigt mijn bank!

Herma van Zelst, Kekerdom