Dit betekent de bieb voor mij:

‘Studenten zien vaak maar een heel klein deel van Nijmegen: de campus en de cafés in de Molenstraat. Maar Nijmegen heeft zoveel meer te bieden! Ik vind het belangrijk om te wortelen in de stad waar ik studeer. In de Bibliotheek vind je een prachtige dwarsdoorsnede van onze stad. De bieb is echt een meerwaarde voor je studententijd.’

 

Linda van der Pol haalde haar bachelor Nederlandse Letterkunde aan de Radboud Universiteit (RU). Momenteel doet ze haar onderzoeksmaster Neerlandistiek in Utrecht en Amsterdam.

Daarnaast was Linda vorig jaar bestuurslid van Cultuur op de Campus — de cultuurprogrammeur van de Radboud Universiteit — én redacteur van het Nijmeegs literair tijdschrift ‘Op Ruwe Planken’. Samen met de RU en de Bibliotheek bedacht ze het festival ‘Zuivere Koffie’, speciaal om studenten te bereiken.

Linda: ‘Bij Zuivere Koffie brengen we muziek en literatuur dichter bij elkaar. Muzikanten vertellen over hun literaire invloeden en treden daarna op.’ Zuivere Koffie stond in de bieb, maar bijvoorbeeld ook op het Oranjepop Festival.

Linda is vaak in de Bibliotheek te vinden. ‘Ik studeer er graag. De sfeer is wat meer ontspannen dan in de Universiteitsbibliotheek. Rond de tentamens voel je daar de stress en de zenuwen door het gebouw gieren. Dat is hier niet zo. Als je vaker in de bieb komt, dan leer je de “stamgasten” ook kennen. Naar verloop van tijd ga je elkaar groeten. Grappig is dat.’ Ook bij activiteiten en feesten is Linda van de partij. ‘In de Bibliotheek is altijd wel wat te doen. Het Poëziefeest, het Boekenfeest, Night at the Library… Het mooie van de bieb is: iedereen is er altijd welkom. De bieb is voor mij een van de highlights van Nijmegen.’

Linda van der Pol

“De bieb is de perfecte plek voor studenten. Met studie­materialen, werkplekken en activiteiten.”