Dit betekent de bieb voor mij:

Zodra ik kon lezen, kreeg ik een abonnement op de bieb in Soest. Mijn moeder kwam er elke week, dus wij gingen al mee voordat we konden lezen. Toen ik een jaar of 10 was bracht ik een boek terug. De juffrouw vroeg streng wat ik ervan vond. Ik durfde niet te zeggen, dat ik het zo stom vond, dat ik het niet had uitgelezen. Later begreep ik dat ze juist wilde weten, wat ik ervan vond, omdat ze er zelf ook aan twijfelde of het wel een leuk boek was! Ik ben bijna altijd lid van de bieb gebleven. Toen ik in Voorthuizen ging wonen, vond ik, dat ik eerst mijn voorraad eigen boeken moest lezen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik werd lid van de  bieb in Arnhem, vlak bij ons kantoor en daarna in Nijmegen, waar ik ook weer vlak bij de bieb in Mariënburg werk.

Corien Radstok, Voorthuizen