Dit betekent de bieb voor mij:

Ik ben al lid van de bieb sinds ik klein was. Op vrijdagavond ging mijn moeder boodschappen doen en ik dook dan de bieb in. Heerlijk, al die boeken! Je mocht toen nog maar een paar boeken per keer meenemen en soms had ik het eerste boek al uit voor ik uit de bieb wegging. En meteen inleveren mocht niet. Ook nam ik wel eens boeken mee voor mijn moeder. Zelf had ze het geduld niet om boeken te zoeken en ik kende haar smaak. Op de middelbare school was de bieb dé plek om informatie te zoeken. (Het pré-computertijdperk). Ik heb menig uur al lezend doorgebracht in de bieb. De medewerkers van de bieb kende ik al snel bij voornaam. Ik liep ook altijd met een lange lijst van boeken die ik graag wilde lezen rond. Hopend dat ik ze kon vinden. Dat is nu wel een stuk makkelijker! Ik check op de site of de boeken er zijn en reserveer ze met één druk op de knop. Toen ik kinderen kreeg haalde ik ook ladingen boekjes om voor te lezen. Het was soms behoorlijk zoeken om alle geleende materialen weer bij elkaar te krijgen en op tijd in te leveren! Ondertussen zijn de kinderen groot, maar nu haal ik boeken voor mijn moeder. Zij is nu wat ouder en ziet slecht. Ik zoek groot letter boeken voor haar en kunnen we nog steeds praten over de boeken die we gelezen hebben. De bieb staat voor mij gelijk aan genieten. Zeker nu je er ook een lekker kopje koffie bij kunt drinken.

A. van Maldegem, Nijmegen